Паводки на Закарпатті: обіцяна Москалем програма захисту не фінансується роками

Читать на русском
Голова Закарпатської ОДА не зміг домогтися відновлення фінансування в регіоні програми протипаводкового захисту.
Геннадій МоскальФото: uzhgorod.net.ua

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль провалив обіцянку домогтися відновлення фінансування протипаводкового захисту в регіоні.

Її він дав у липні 2015 року, нагадує «Слово і Діло».

Програму комплексного захисту від паводків у басейні Тиси припинили фінансувати ще в 2013 році. Близько двох десятків об’єктів, будівництво яких почалося в 2009-2012 роках, не були завершені.

«Аби вирішити ситуацію з украй критичним станом фінансування такої важливої для Закарпаття програми, Геннадій Москаль ініціює зустріч із прем’єр-міністром, міністром екології та природних ресурсів та міністром фінансів», – йшлося на офіційному веб-сайті Закарпатської ОДА.

На жаль, губернатор області суттєво вплинути на ситуацію не зміг. Як повідомили «Слову і Ділу» в Закарпатській ОДА у відповідь на інформаційний запит, ОДА ще в 2015 році неодноразово зверталася до Кабінету міністрів з вимогою щорічного й систематичного фінансування програми протипаводкового захисту регіону, але безрезультатно.

В листопаді минулого року керівник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак заявив, що на Закарпатті за дві доби випала місячна норма опадів, через що стався найбільший паводок за останні 10 років. Усе через те, що фінансування надходить виключного з обласного бюджету – в розмірі 30% від потреби.

3 лютого 2017-го Чіпак констатував, що цьогоріч паводків закарпатцям, на жаль, не уникнути, оскільки рпограма захисту в басейні Тиси не фінансується вже більш ніж 4 роки.

Отже, в досьє Геннадія Москаля додається ще одна невиконана обіцянка. Всього їх у нього 12 із 61, зареєстрованої «Словом і Ділом». У рейтингу губернаторів областей України він на високому 3-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: