Письменника Жадана в Мінську доставили до райвідділку – за «тероризм»

Читать на русском
В ніч з 10 на 11 лютого, українського письменника Сергія Жадана доставили у відділення міліція в Мінську, де поставили штамп про заборону в'їзду в Білорусь.

Сьогодні вночі українського письменника Сергія Жадана доправили до відділення міліція в Мінську, де поставили штамп про заборону в'їзду на до Білорусі.

Про це літератор написав у соціальній мережі Facebook, передає «Слово і Діло».

«А ось весела історія, що сталась зі мною сьогодні в Мінську. Близько другої ночі до мене в готельний номер нагрянув міліцейський патруль - серйозний і зосереджений. Нічого не пояснюючи, доправили до відділення, почали пробивати по базі, нічого не знайшли. Задзвонили до кгб. Там їм порадили їхати до іншого відділення, Ленінського. В Ленінському знову пробивали по базі, врешті, пояснили - виявляється, мені ще 2015-го заборонено в'їзд на територію РФ (яка прикрість) із формулюванням «за причастность к террористической деятельности». А оскільки Білорусь та Казахстан знаходяться із РФ в одній візовій зоні (не пощастило), то заборона автоматично переходить і до Білорусі з Казахстаном», - написав Жадан.

«І якщо неможливість потрапити в Казахстан я ще якось переживу, то за Білорусь прикро. Ночувати довелось у камері. На ранок довго писали пояснювальні, розпитували про тероризм. Зрештою, поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін», - розповів митець.

Нагадаємо, раніше в Мінську на книжковій виставці заборонили книги про «Новоросію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: