Росія запроваджує продуктові картки

Читать на русском
Російський уряд в 2017 році вводить продуктові картки для малозабезпечених категорій населення.

У Росії уряд направить 240 млрд рублів на програму із запровадження продуктових карток для малозабезпечених категорій населення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Карти дозволять малозабезпеченим людям придбати продукти, які вони раніше не могли собі дозволити: свіже м'ясо, рибу та овочі. Накопичувальної системи на картці не буде, не витрачені протягом місяця бали будуть «згорати».

На думку експертів, програма виглядає дивно. Завідувач Центром аналізу соцпрограм і ризиків Інституту НДУ ВШЕ Сергій Смирнов вважає, що питанням повинно займатися не міністерство промисловості і торгівлі, а міністерство праці та соціального захисту.

Задумка Мінпромторгу нагадує американську Food Stamp Program (програма пільгової покупки продуктів), коли дають обмежені по споживанню талони, за якими можна купити продукти, зазначила директор регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики Наталія Зубаревич.

Те, що пропонує Мінпромторг, «стосується підтримки промисловості, а не підтримки населення», тому що програма буде змушувати людей купувати певні види продуктів, вважає вона.

Нагадаємо, з 2014 року в Росії знищили 9000 тонн санкційних продуктів харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: