МВС почало видавати водійські права міжнародного формату

Читать на русском
Посвідчення видається без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія терміном дії на три роки.

Сервісні центри МВС з 9 лютого почали видавати міжнародні водійські посвідчення, які можна отримати лише за наявності національного посвідчення водія.

Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС, передає «Слово і Діло».

Отримати міжнародне посвідчення водія можна лише за наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення водія не вилучається.

Посвідчення видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія терміном дії на три роки. Вартість послуги становить 34 грн 16 коп.

Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:

  • оригінал національного посвідчення водія;
  • паспорт громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • фотографію розміром 3,5×4,5 см на матовому папері.

На столичні маршрутки встановлять антиалкогольні блокіраториКиївська міськрада хоче оснастити всі столичні маршрутні таксі антиалкогольними блокаторами.

У сервісному центрі підкреслюють, що отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, які приєдналися до Женевської конвенції про дорожній рух 1949 року.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві юстиції запропонували вилучати водійські права за борги.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроект №4373, що підвищує штраф за керування транспортним засобом у нетверезому вигляді з 200 до 600 неоподатковуваних податком мінімумів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: