Підсумки роботи Верховної Ради в 2016 році: міжнародна діяльність

Читать на русском

У 2016 році український парламент ухвалив усі законодавчі акти, необхідні для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом та спільну із Сеймом Польщі Декларацію безпеки й солідарності, а також провів у Брюсселі конференцію з Європарламентом і завадив поверненню до Парламентської асамблеї Ради Європи російської делегації.

Такі основні здобутки представників Верховної Ради України на міжнародній арені в 2016 році визначило спільне дослідження року роботи парламенту, здійснене апаратом ВРУ й інформаційним агентством «Слово і Діло».

Основними напрямками дипломатичної роботи парламенту минулоріч були деокупація Криму та Донбасу, євроінтеграція, робота міжпарламентських асамблей (НАТО, ОБСЄ, ПАРЄ, ЄВРОНЕСТ, ПАЧЕС тощо), енергетика, розвиток і розширення міжнародних відносин, контроль за міжнародною допомогою, економізація зовнішньої політики, культура, та приєднання України до Міжнародного кримінального суду.

Якщо ж поглянути на кількісні показники міжнародної роботи ВРУ за минулий рік, впадають в око такі цифри: здійснивши 8 закордонних візитів, спікер парламенту провів 111 міжнародних зустрічей, його перший заступник – 19, заступник – 9. 17 разів до Києва приїздили делегації іноземних парламентів і міжнародних парламентських організацій, 9 візитів здійснили голови або заступники голів парламентів інших держав, 4 – керівники або заступники голів міжпарламентських організацій.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» представило результати спільного з апаратом ВРУ моніторингу законотворчої діяльності депутатів під час п’ятої сесії чинного скликання Ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: