Два роки на посаді: як виконує обіцянки чернівецький губернатор

Читать на русском

За два роки в кріслі голови Чернівецької обласної адміністрації Олександр Фищук виконав лише 30% власних обіцянок, при цьому майже половину – 49% – провалив. На цю посаду Фищук був призначений 5 лютого 2015 року. До цього він також встиг 2 роки побути народним депутатом VII скликання.

Фищук пообіцяв відремонтувати дорогу до села ЧорторияСказано 4 березня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 37 обіцянок чиновника, 25 з яких він дав, перебуваючи на посаді голови області. У кількісному вимірі виконаних обіцянок у Фищука 11, невиконаних – 18. Ще 8 зобов’язань, відповідно, залишаються зі статусом «у процесі виконання».

До найважливіших виконаних обіцянок губернатора аналітики порталу віднесли такі, як ремонт дороги до села Чортория, створення центру з надання медичних послуг учасникам АТО та організація продажу лісу на торгах і аукціонах.

Найважливіші обіцянки Фищука, виконання яких так і не дочекалися мешканці Буковини, такі: завершення в 2015 році ремонтних робіт у школах сіл Тарнавка, Мошанець та Йорданешти, відкриття в області двох нових пунктів пропуску в червні 2016 року, обговорення з прем’єр-міністром питання об’єднання Хотинського та Кельменецького районів.

Що ж до найбільш значущих зобов’язань чиновника, які ще можуть бути виконані, то сюди «Слово і Діло» віднесло такі, як введення в експлуатацію всіх відділень перинатального центру в Чернівцях, реконструкція очисних споруд міста Хотин у 2017 році й підписання подання до Верховної Ради щодо розпуску Чернівецької міської ради.

Пік публічної активності Фищука припав на вересень 2015 року, коли він дав 7 обіцянок поспіль. Зазвичай же чернівецький губернатор не дає більше 2 публічних обіцянок на місяць. У рейтингу відповідальності серед колег з інших областей він лише на 15-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: