Україна в світових рейтингах: що змінилося за рік

Читать на русском

Україна поступово стає мілітарною країною, при цьому сильно втрачаючи привабливість для бізнесу. Такі висновки можна зробити, вивчивши зміни позицій нашої країни в світових рейтингах основних економічних та суспільних показників.

Так, за глобальним показником мілітаризації ми минулоріч порівняно з 2015 роком піднялися на 8 позицій і тепер посідаємо 15-ту сходинку. Також Україна демонструє покращення позицій за індексом сприйняття корупції: зусилля українців, що намагаються жити без хабарів, призвели до того, що ми перемістилися зі 133-го на 131-е місце в світі. Цю сходинку ми ділимо з нашими східними сусідами – Російською Федерацією.

На тому ж місці порівняно з 2015 роком ми залишаємося в рейтингу свободи: набравши 61 бал, ділимо місце з Гонконгом.

А от у низці інших важливих показників маємо регрес, подекуди – досить суттєвий. Наприклад, у рейтингу найкращих країн для ведення бізнесу ми лише 74-ті, хоча ще за підсумком 2015 року були 61-ми. В рейтингу інноваційних економік ми поступилися одним пунктом, так само, як і в списку країн, що можуть похизуватися свободою в інтернеті.

Нагадаємо, раніше були оприлюднені результати соцопитування, яке з’ясувало, представникам яких професій і суспільних прошарків найбільше довіряють українці.

Також напередодні портал розповів, що в світовому рейтингу економік, які розвиваються, Україна опинилася лише в кінці п’ятого десятку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: