Британські вчені знайшли відповідь на одне з найбільш суперечливих питань людства

Читать на русском
Британські вчені знайшли за допомогою комп'ютера відповідь на питання, що все-таки було раніше - курка чи яйце.

Британські вчені з університетів Шеффілда і Уоріка знайшли за допомогою комп'ютера відповідь на питання, що все-таки було раніше - курка чи яйце.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Під час дослідження, яке провели вчені з університетів Шеффілда і Уоріка, за допомогою потужного комп'ютера змоделювали процес появи курячого яйця на генетичному рівні.

За даними авторів дослідження, ключову роль в його формуванні відіграє протеїн овокледінін-17 або ОС-17, який бере участь у створенні яєчної шкаралупи. Без цього білка, який є в організмі курки, яйце з'явитися не може.

«Даний протеїн був відомий вже давно, проте тільки зараз ми встановили, що він безпосередньо пов'язаний з формуванням яйця і контролює цей процес», - заявив один з керівників робіт професор Колін Фрімен.

Вчений також зазначив, що у різних видів птахів існують різні варіанти даного протеїну, хоча вони виконують схожі функції. Таким чином в результаті дослідження британські вчені змогли встановити, що спочатку з'явилася курка, а потім яйце.

Нагадаємо, згідно з дослідженням британського університету Лафборо, для того, щоб отримувати користь для здоров'я, людині досить займатися спортом один день в тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: