Мін'юст оголосив конкурс із продажу Лук'янівського та Львівського СІЗО

Читать на русском
Міністерство юстиції України оголосило про початок збору проектних пропозицій щодо будівництва нових СІЗО в Києві та Львові.

Міністерство юстиції оголосило про початок інвестиційного конкурсу з продажу Лук'янівського (Київського) та Львівського слідчих ізоляторів.

Про це сказала на брифінгу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що Мін'юст майже півроку відпрацьовував процедуру продажу старих СІЗО в Києві та Львові, й вирішив провести її за принципом державно-приватного партнерства.

«Цей конкурс зараз починається», – заявила Севостьянова.

У четвер, 2 лютого, Мін'юст почав збір проектних пропозицій щодо будівництва нових слідчих ізоляторів у Києві та Львові.

Мін'юст не зміг обрати нового голову люстраційного департаменту та оголосив повторний конкурсМін'юст не зміг визначити переможця конкурсу на посаду директора департаменту з питань люстрації й оголосив повторний конкурс, який відбудеться з 1 до 3 березня цього року.

Планується, що нові СІЗО будуть збудовані у Львівській області на базі Личаківського виправного центру №30 та в Київській області в районі Ірпеня або Бучі.

Севостьянова повідомила, що за результатами експертиз приміщення Лук'янівського та Львівського СІЗО визнані непридатними для проживання людей. Своєю чергою, заступник міністра юстиції Денис Чернишов повідомив, що інвестконкурс буде проводитися на онлайн-платформі Європейського банку реконструкції і розвитку IISS.

Спочатку Мін'юст проведе збір проектних пропозицій, потім проведе їх аналіз, потім переможець конкурсу збудує нове СІЗО, Мін'юст введе його в експлуатацію й перевезе туди ув'язнених.

Після цього територія й приміщення СІЗО в центрі Києва та Львова будуть передані компанії-переможцю інвестконкурсу.

Раніше повідомлялося, що в Мін'юсті очікують приватних підрядників для будівництва нових СІЗО в Києві та Львові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: