Виділена Львову під сміттєпереробний завод ділянка не підходить для будівництва

Читать на русском
Експертна група констатувала, що ділянку, яка була виділена Львову під сміттєпереробний завод, непридатна для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами.

Ділянку, яка була виділена Львову під сміттєпереробний завод, непридатна для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами.

Попередній висновок зробила науково-експертна група, заявив заступник її керівника, кандидат технічних наук Юрій Зима, повідомляє прес-служба міської ради Львова, передає «Слово і Діло».

Поляки побудують у Львівській області сміттєспалювальний заводПольська компанія підписала меморандум про будівництво в Червонограді Львівської області сміттєспалювального заводу.

Йдеться про землі на території колишнього гірничо-хімічного підприємства яворівської «Сирки». Експерти зробили висновок на підставі поверхневого просторового обстеження, згідно з яким на цій території є велика небезпека карстових провалів. Крім цього, поруч розташовані великий орнітологічний заказник, санаторій і заповідник європейського значення. Відстань до найближчого водоймища на кілометр менша, ніж має бути.

За словами Зими, важливим є наявність відповідного рівня технічної культури, якого Україна ще не досягла, тому цей об'єкт на цій території може викликати негативний вплив на місцеве водне та геологічне середовище, ґрунт і повітря, тваринний та рослинний світ.

Нагадаємо, раніше депутати Яворівської районної ради заборонили Львівській міській раді будівництво на території району полігону для побутових відходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: