Попри обіцянку, Кернес так і не провів жодного земельного аукціону

Читать на русском
Міський голова Харкова Геннадій Кернес провалив дану в квітні минулого року обіцянку провести перший земельний аукціон.
Геннадій КернесФото з відкритих джерел

Міський голова Харкова Геннадій Кернес провалив обіцянку щодо проведення найближчим часом першого земельного аукціону, яку він дав ще в квітні минулого року.

Про це він заявив після підписання меморандуму щодо передачі повноважень Державної архітектурно-будівельної комісії органам місцевої влади в рамках децентралізації, нагадує «Слово і Діло».

За задумом мера, аукціон мав відбутися для виділення ділянок під житлове та торгове будівництво.

«З урахуванням змін у земельному законодавстві до обов’язків і повноважень органів місцевого самоврядування входить проведення аукціонів для виділення будь-якої земельної ділянки. Найближчим часом у Харкові буде проведений перший аукціон із виділення ділянок під житлове й торгове будівництво. З точки зору інфраструктурної потреби та прохань харків’ян», – заявив тоді Кернес.

31 січня 2017 року «Слово і Діло» перевірило, чи відповідають дійсності слова харківського мера, й, не знайшовши жодного документального підтвердження проведення таких аукціонів, надає цій обіцянці статус «не виконано».

Загалом у досьє Геннадія Кернеса 178 обіцянок, 81 з яких він виконав. Із показником реалізації зобов’язань, що дорівнює 46%, у рейтингу відповідальності мерів обласних центрів він перебуває на 8-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: