Міністр Кабміну Саєнко не вклався в терміни реформування держслужби

Читать на русском

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко не встиг у 2016 році завершити реформу державної служби, як обіцяв раніше.
Олександр СаєнкоФото з відкритих джерел

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко провалив обіцянку завершити в 2016 році реформу державної служби.

Її він дав 26 квітня минулого року й планував реалізувати до 1 січня 2017-го, констатує «Слово і Діло».

Йшлося про імплементацію закону «Про державну службу», що набув чинності 1 травня минулого року: зміна умов оплати праці, штатних розписів тощо. «З метою ефективного впровадження положень закону, уряд схвалив 3 законопроекти та ухвалив 14 постанов. На черзі ще 7 актів КМУ. В процесі впровадження закону виникатимуть питання, і їх потрібно вирішувати оперативно й негайно. Реформа державної служби буде завершена до 1 січня 2017 року», – заявив тоді Саєнко.

Саєнко обіцяє завершення реформи держслужби у 2016 роціСказано 26 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проте 27 січня 2017 року «Слово і Діло» у відповідь на свій інформаційний запит отримало листа голови Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка, в якому йшлося про те, що процес реформування державної служби на сьогодні триває.

«На сьогодні процес реформування державної служби триває й у межах впровадження цієї реформи Нацдержслужбою в період із 20 до 31 грудня 2016 року затверджено Типовий порядок проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади», – йдеться у відповіді на інформзапит.

Таким чином, Олександр Саєнко отримав першу невиконану обіцянку до свого пасиву. Загалом їх у нього 3, одну з них він зміг виконати. Ознайомитися з тим, хто як дотримує слова серед членів українського уряду, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: