В Авдіївці намагаються не допустити комунального колапсу – Зубко

Читать на русском
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко розповів про заходи, до яких вдаються в Авдіївці з метою недопущення комунального колапсу в прифронтовому місті.
Геннадій ЗубкоФото з відкритих джерел

В обстрілюваній терористами Авдіївці наразі вживаються заходи з недопущення замороження систем теплопостачання та міста та забезпечення його електроенергією.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло».

Через обстріли на шахті імені Засядька під землею залишилися понад 200 шахтарівУ прес-службі шахти імені Засядька повідомили про пошкодження електропідстанції, внаслідок чого шахта залишилася без електроенергії.

За його словами, крім зусиль, направлених на недопущення заморожування тепломереж, наразі вживаються заходи із «забезпечення необхідною кількістю електричних генераторів для організації тимчасових схем електропостачання соціально значущих об’єктів та об’єктів інфраструктури; відновлення в найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу й фільтрувальної станції».

У роботах задіяні Донецька ВЦА, підрозділи МВС, Міноборони, Мінпаливенерго, ДСНС, Нацполіція, Нацгвардія, а також представники Дніпропетровської й Харківської ОДА.

Нагадаємо, в місті з ночі оголошено надзвичайний стан. Внаслідок обстрілів є руйнування в житлових кварталах, пошкоджені тепломережі та відсутнє електропостачання. Як писало «Слово і Діло» раніше, вперше за час бойових дій зупинив роботу місцевий коксохімічний завод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: