Українські IT-фахівці очолили світовий рейтинг

Читать на русском
Команда українських айтішників з КПІ посіла перше місце в світовому рейтингу білих хакерів.

Команда українських IT-фахівців зі столичного університету КПІ посіла перше місце в світовому рейтингу «білих» хакерів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського dcua визнана кращою серед понад 12 тисяч команд «білих» хакерів всього світу в рейтингу CTFtime в 2016 році, повідомляється на сайті університету.

«Рейтинг складається за результатами участі команд у численних змаганнях в області інформаційної безпеки і є чи не найпрестижнішим в світі», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що нижче за українську команду в рейтингу розташувалися тисячі команд, що представляють відомі університети і великі компанії США і інших країн.

Сам рейтинг складається з суми балів, які команда набрала в міжнародних змаганнях протягом року. У 2016 році до нього були віднесені результати майже 70 змагань, які проводилися очно або в режимі он-лайн.

Команда dcua створена в 2012 році. До її складу входять науковці, студенти, аспіранти і випускники КПІ.

«Білими», або «етичними» хакерами зазвичай називають фахівців, здатних визначити, наскільки захищеною є система від зовнішніх атак і кіберзлочинців, і вибудувати її ефективний захист. Правда, самі фахівці віддають перевагу терміну «дослідники в області інформаційної безпеки» (security researchers), оскільки їх завданням є не злам комп'ютерних систем і мереж, а дослідження нових технологій, відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, Україна створила власний підрозділ комп'ютерних експертів в якості відповіді на агресію Росії в кіберпросторі, до завдань якого відноситься також уміння контратакувати супротивника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: