Зі Львова вивезли більше половини накопиченого сміття

Читать на русском
У Львівській обладміністрації обіцяють, що будуть працювати, поки не вивезуть з міста всі тверді побутові відходи.

У Львові вивезли майже 70% сміття, що накопичився в місті.

Про це повідомляє департамент розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської обладміністрації, передає «Слово і Діло».

Синютка сподівається очистити Львів від сміття за сім днівГолова Львівської ОДА Олег Синютка сподівається очистити місто від сміття за сім днів. Він наголосив, що йдеться про одноразове очищення міста.

З міста вивезли 266 контейнерів твердих побутових відходів. Сміття приймають обласні полігони. Робота триває вже два дні.

27 січня Львову передали ділянку землі площею 12,5 га в Яворівському районі для облаштування нового полігону для складування твердих побутових відходів.

23 січня мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єра з проханням доручити надзвичайної комісії дослідити можливий новий обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі. Гройсман відповів, що «жителі міста не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників».

У травні минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася масштабна пожежа, після пожежі на сміттєзвалищі стався обвал. У результаті, під горою сміття виявилися троє рятувальників, всі вони загинули.

За фактом обвалу поліція у Львівській області відкрила кримінальне провадження, а Грибовицьке сміттєзвалище закрили. У Львові різко загострилася ситуація з утилізацією відходів.

Нагадаємо, Європейський банк виділить 35 мільйонів євро на ліквідацію львівського сміття.

Вчора повідомлялося, що поляки побудують у Львівській області сміттєспалювальний завод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: