Ялтинську кіностудію окупанти передадуть у федеральну власність РФ

Читать на русском
Ялтинську кіностудію в Криму окупаційна влада має намір передати в федеральну власність Росії.

Ялтинську кіностудію в Криму окупаційна «влада» має намір передадуть в федеральну власність Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Швидше за все, вона буде передана на федеральний рівень, де до неї буде застосована програма розвитку Фонду кіно. Ми постійно пишемо про це в Москву, пропонуємо взяти кіностудію», - сказала «міністр культури Криму» Аріна Новосельська.

За її словами, кіностудію необхідно передати у федеральну власність для подальшого фінансування об'єкта з федеральних джерел.

«Розвиток кіностудії - це величезні вкладення, республіці не потягнути. У нинішньому році реконструкції Ялтинської кіностудії не буде», - сказала «міністр».

Вона повідомила також, що «влада» Криму виграла судові суперечки з колишніми власниками кіностудії, що сперечалися за рішення про її націоналізації.

«На рівні судів Російської Федерації нами були всі процеси виграні, аж до рівня Верховного суду. У іншого боку є можливість звернутися до міжнародних судів, але нам про такі звернення невідомо», - сказала Новосельська.

Раніше режисер Микита Михалков, який бере участь у відновленні Ялтинської кіностудії, оцінив витрати на відродження студії в $70-80 млн. На його думку, після реконструкції кіностудія зможе випускати до 70 фільмів на рік.

Нагадаємо, 27 лютого 2015 самопроголошена держрада Криму націоналізувала майно Ялтинської кіностудії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: