У Франції закриють найстарішу АЕС країни

Читать на русском
У Франції припинить роботу найстаріша атомна електростанція країни Фессенхайм, яка знаходиться в Ельзасі.
АЕС Фессенхайм

У Франції припинить роботу найстаріша атомна електростанція країни Фессенхайм, яка знаходиться в Ельзасі біля кордону з Німеччиною і Швейцарією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Державна французька енергокомпанія EDF затвердила розмір компенсації на суму не менше 400 млн. Євро за закриття атомної електростанції. Закриття АЕС з двома реакторами є частиною плану по значному скороченню залежності Франції від атомної енергії.

АЕС в Фессенхаймі експлуатується з 1977 року і розташована на лінії сейсмічного розламу, французькі, німецькі та швейцарські екологи протягом багатьох років закликали до її закриття.

У минулому році Німеччина зажадала від Франції закрити АЕС після повідомлення про те, що інцидент, який стався там в 2014 році, був значно серйозніше, ніж офіційно повідомлялося. Тоді через повені співробітники станції були змушені задіяти систему аварійної зупинки реактора.

Нагадаємо, 55 відсотків громадян Швейцарії не підтримали ініціативу партії «зелених» відключити три АЕС вже в наступному році, і відмовитися від атомної енергетики до 2029 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: