ЗМІ: Садовий попросив Європу забрати сміття зі Львова

Читать на русском
Львівський міський голова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін із проханням забрати побутові відходи.

Львівський міський голова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін із проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може викликати епідемію.

Про це повідомляє ресурс Wyborcza, передає «Слово і Діло».

Садовий мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, й він змушений шукати допомоги, «щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв побудувати сміттєпереробний заводСказано 30 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Садовий написав, що причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах під Львовом, в результаті чого використання звалища було заборонено.

«Міські звалища відходів в інших містах України відмовляються приймати відходи від Львова. Ця ситуація дуже тривожна, тому що накопичення великої кількості твердих відходів в місті може призвести до епідемії інфекційних захворювань і призводить до забруднення стічних вод», – написав Садовий.

Видання зазначає, що влада Любліна не може ухвалювати такі рішення без попередньої консультації з Головною інспекцією з охорони навколишнього середовища.

«Лист був направлений до Департаменту охорони навколишнього середовища, який розслідуватиме ситуацію. Місто Люблін не може робити щось у цьому питанні. Згоду на такі дії має надати головний інспектор охорони навколишнього середовища, який також має визначити можливості та умови для можливого прийому відходів, кількість і місце, куди можна було б транспортувати відходи та утилізувати», – повідомила прес-секретар адміністрації міста Люблін Ольга Мазурек-Подлешна.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 31 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Вивезення сміття зі Львова до Польщі також перебуває поза межами компетенції Головної інспекції з охорони навколишнього середовища. Це можливо за умови, що GIOS і Міністерство екології та природних ресурсів України дадуть на це згоду. На сьогодні жодних офіційних запитів від українського відомства Польща не отримувала.

Раніше повідомлялося, що у Львівській області обвалилася шахта.

Нагадаємо, Андрій Садовий повідомляв, що львівське сміття може поїхати за кордон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: