Україна отримає від Естонії 6 мільйонів на е-врядування

Читать на русском
Естонія виділить Україні близько 6 мільйонів євро на підтримку електронного управління при децентралізації.
Геннадій Зубко

Естонія і Україна підпишуть меморандум щодо реалізації проекту «Підтримка електронного уряду для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE) в сфері е-урядування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Повідомляється, що з такою заявою виступив глава Мінрегіону Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Директором з розвитку Академії електронного урядування Естонії Ханнесом Асток. Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту української делегації в Естонської Республіки на чолі з Президентом України Петром Порошенком.

«Проектом EGOV4UKRAINE ми підсилюємо українсько-європейську програму по впровадженню децентралізації U-LEAD, яка стартувала в Україні у вересні 2016 року. EGOV4UKRAINE спрямований на поліпшення процесу надання адміністративних послуг в місцевих громадах через інструменти е-урядування. Це розробка і впровадження універсальної і ефективної ІТ архітектури, інформаційних систем і технічних рішень для ЦНАП. Головне, що можливостями проекту зможуть, в першу чергу, скористатися голови ОТГ. Меморандум підписуватися між Держагентством з питань електронного уряду України і Академією е-урядування Естонії», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами міністра, загальна вартість проекту EGOV4UKRAINE становить 5,7 мільйона євро.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційний візит в Естонській Республіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: