Під час обшуку в Кузьміна правоохоронці виявили золоту лопату – ЗМІ

Читать на русском
Правоохоронні органи провели обшук у будинку екс-заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.
Колишній заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін

Українські правоохоронні органи в рамках однієї з кримінальних справ, порушених проти колишнього заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, провели обшук у його будинку.

Факт обшуку сам Кузьмін підтвердив нещодавно одному з українських видань, повідомляє LB.ua, передає «Слово і Діло».

Нацполіція не передавала Генпрокуратурі вилучені з квартири Азарова речіУ Головному управлінні столичної Національної поліції розповіли про долю вилучених із квартири Миколи Азарова речей.

Разом з тим, за інформацією одного із соратників Кузьміна, який нині перебуває в Росії, крім коштовностей, документів, а також матеріалів, що безпосередньо цікавили слідство, в екс-заступника генпрокурора знайшли цікавий «сувенір» – золоту лопату. Виріб виконаний у розмірах, аналогічних тим, в яких виробляються звичайні городні лопати, однак виготовлений із золота.

Наразі офіційних повідомлень від силових органів про результати обшуків у Кузьміна не було.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в скоєнні низки тяжких злочинів. Зокрема, розслідуються кримінальні провадження за ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою), яка передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, розслідування проводиться за підозрою колишнього заступника генпрокурора Рената Кузьміна в організації в 2010 році незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також за звинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Ренат Кузьмін перебуває в міжнародному розшуку.

Раніше повідомлялося, що київська поліція виявила квартиру з цінними речами й творами мистецтва екс-прем'єра Миколи Азарова, який втік у Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: