Потужність об'єктів відновлюваної енергетики в Україні перевищила 5 гігаватт

Читать на русском
Гранична потужність об'єктів відновлюваної електроенергетики, які можуть працювати в об'єднаній енергетичній системі України, на даний момент становить 5,2 ГВт.

Гранична потужність об'єктів відновлюваної електроенергетики, які можуть працювати в об'єднаній енергетичній системі, становить 5,2 ГВт.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) Сергій Cавчук, передає «Слово і Діло».

«Гранична потужність об'єктів відновлюваної електроенергетики, які можуть працювати в об'єднаній енергетичній системі, становить 5,2 ГВт. Зараз видано вже 4,4 ГВт технічних умов на приєднання об'єктів відновлюваної енергетики, з яких тільки 37% були введені в експлуатацію протягом 2013-2015 років», – пише він.

Для вирішення цієї проблеми в Держенергоефективності розроблений законопроект про обмеження терміну дії технічних умов для об'єктів відновлюваної енергетики.

«Пропонується видавати технічні умови терміном на 2 роки з можливістю їх продовження до 5 років. Це повинно стимулювати компанії, які їх отримали, до завершення будівництва об'єктів в певний термін», – пояснив Савчук.

ЄБРР профінансує будівництво вітростанції «Карпатська»ЄБРР залучив 23 млн євро на розвиток вітрової станції у Львівській області Станція «Карпатська» з встановленою потужністю в 20,7 МВт, буде експлуатувати шість вітрових турбін.

При видачі технічних умов з обмеженим періодом дії проблема незавершеного будівництва об'єктів поновлюваних джерел енергії і «резервування потужностей» істотно зменшується. У Держенергоефективності вважають, що це буде сприяти залученню інвестицій в ці проекти в Україні.

Як повідомлялося раніше, у Львівській області цілий район переходить на поновлювану енергетику.

У 2015 році обсяг сукупних світових потужностей відновлюваної енергії вперше перевищив кількість енергії, що виробляється з використанням вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: