Президент Румунії вийшов на антиурядовий мітинг

Читать на русском
Президент Румунії Клаус Йоханніс приєднався до протестувальників на антиурядовому мітинзі.
Клаус Йоханніс

Увечері 22 січня на Університетській площі столиці Румунії Бухареста зібралися понад 20 тисяч людей, які протестують проти декриміналізації корупційних статей. До протесту приєднався президент країни Клаус Йоханніс.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

Декриміналізацію низки антикорупційних статей президент назвав спробою послабити верховенство закону і зажадав, щоб кабінет відкликав свої пропозиції.

Відзначається, що мітинги протесту в Румунії пов'язані з наміром Кабміну оголосити амністію і помилувати багатьох чиновників, засуджених за корупційні злочини. Уряд соціал-демократів внесло постанову, яка передбачає достроковий вихід з в'язниць засуджених за корупцію і вилучення з Кримінального кодексу Румунії статті про зловживання владою з нанесенням шкоди бюджету, розмір якого не перевищує суму в 200 тис леїв ($ 47,5 тисяч).

Нагадаємо, раніше правляча в Румунії коаліція, до складу якої входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів, представила номінальний склад нового уряду країни на чолі з соціал-демократом Соріном Гріндяну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: