ПАРЄ знову очолив проросійський Аграмунт

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи офіційно обрала Педро Аграмунта на посаду президента на 2017 рік.
Педро Аграмунт

Парламентська асамблея Ради Європи офіційно обрала Педро Аграмунта на посаду президента на 2017 рік.

Про це повідомляє «Європейська правда», пише «Слово і Діло».

«Переобрання Аграмунта провели, уникнувши голосування за регламентом Асамблеї, оскільки переобрання президента проводиться автоматично, якщо на виборах президента є лише одна кандидатура. Жоден інший член асамблеї не висунув свою кандидатуру», – наголошується в повідомленні.

«Я зроблю все, щоб належним чином управляти ПАРЄ, незважаючи на всі складнощі, з якими стикається асамблея», – заявив Аграмунт.

Делегація України в ПАРЄ готує поправки до доповіді щодо особливого статусу ДонбасуПостійна делегація Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи готує поправки до доповіді щодо України в тій частині, яка стосується питань імплементації Мінських угод і конституційних змін щодо децентралізації.

11 жовтня віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що українська делегація в ПАРЄ має намір поставити питання про дострокове припинення повноважень президента Асамблеї Педро Аграмунта.

10 жовтня, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, Аграмунт заявив, що Асамблея має зробити все необхідне для повернення до пленарного залу представників Росії.

Нагадаємо, що Україна в ПАРЄ наполягатиме на збереженні російських санкцій. Раніше повідомлялося, що Росія не братиме участь у пленарних засіданнях ПАРЄ та роботі її комітетів у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: