Олімпійський союз Німеччини пропонує відсторонити Росію від Олімпіад

Читать на русском
Олімпійський союз ФРН виступив за відсторонення Росії від Олімпійських ігор 2018 і 2020 років.
Альфонс Хьорман

Глава олімпійського союзу ФРН (DOSB) Альфонс Хьорман виступив за відсторонення Російської збірної від Олімпійських ігор 2018 і 2020 років, якщо підтвердиться існування державної системи допінгу в РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Необхідно, щоб пролунав чіткий сигнал: це неприйнятно», - заявив голова DOSB в інтерв'ю щотижневому виданню Welt am Sonntag.

«Якщо буде доведено, що Росія підтримувала систему допінгу на державному рівні і Російський національний комітет тим самим явно порушував Олімпійську хартію, то відсторонення всієї Національної російської олімпійської збірної як мінімум від Ігор у Пхенчхані і Токіо має стати темою для серйозного обговорення в Міжнародному Олімпійському комітеті» , - упевнений Альфонс Хьорман. За його словами, якщо будь-яка країна з такою очевидною зневагою відноситься до засадничих принципів Олімпійської хартії, її необхідно покарати найжорсткішим чином.

Рішення допустити 280 російських атлетів до Олімпійських ігор 2016 року, незважаючи на вже тоді існуючі підозри про існування державної системи допінгу в Росії, Хьорман назвав помилкою. «За таких обставин російську збірну ні в якому разі не можна було допустити до Ігор», - заявив глава DOSB, додавши, що це рішення нашкодило іміджу МОК під керівництвом Томаса Баха (Thomas Bach).

Нагадаємо, Український антидопінговий центр приєднався до вимог 19 антидопінгових центрів відсторонити Росію від всіх міжнародних змагань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: