Прокурорська безвідповідальність: Луценко провалив одразу три резонансних обіцянки

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко не впорався із жодною з трьох обіцянок, що стосувалися справ поплічників Віктора Януковича.
Юрій ЛуценкоФото: Володимир Раснер

Попри обіцянки генерального прокурора України Юрія Луценка, ані справа екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, ані провадження щодо одіозного вітчизняного бізнесмена Сергія Курченка протягом 2016 року так і не були передані до суду.

Зробити це саме у минулому році Луценко пообіцяв 26 листопада, але місяця з гаком, що залишався до Нового року, йому для цього не вистачило.

Відповідно до листа Генеральної прокуратури, датованого 19 січня 2017 року, на цю мить у справі Курченка триває досудове слідство, а у справі Клименка воно взагалі припинене «у зв'язку з переховуванням підозрюваного від органів слідства та суду».

Ще щодо однієї гучної справи, якою нині опікується відомство Луценка – щодо справи Олександра Єфремова – генпрокурор має чергову невиконану обіцянку. 10 серпня 2016 року він пообіцяв, що до кінця року будуть затримані нові фігуранти відкритого щодо екс-«регіонала» провадження за підозрою в сепаратизмі й посяганні на територіальну цілісність України.

На той момент, крім самого Єфремова, затриманим у цій справі був депутат від ПР Володимир Медяник. У тій же таки відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла», датованій 19 січня, повідомляється, що на сьогодні у цій справі затриманий лише Єфремов, ще 5 осіб перебувають у розшуку. Отже, і з цією обіцянкою генеральний прокурор не впорався.

У досьє Луценка наразі 45 виконаних і вже 60 нереалізованих обіцянок. Показник його відповідальності складає всього 35%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: