Сьогодні у ПАРЄ обговорять порушення прав людини в Криму

Читать на русском
Правозахисники і Меджліс кримськотатарського народу проведуть у ПАРЄ захід на тему кримінальних переслідувань в Криму.

Сьогодні, 23 січня, постійна делегація України у Парламентській асамблеї Ради Європи, Кримська правозахисна група та Меджліс кримськотатарського народу проведуть захід під час зимової сесії ПАРЄ в Страсбурзі на тему «Тортури, насильницькі зникнення, політичні переслідування: Крим просить справедливості».

Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи в Facebook, передає «Слово і Діло».

Україна в ПАРЄ наполягатиме на збереженні російських санкційДелегація Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи наполягатиме на збереженні санкцій щодо Росії та російської делегації в ПАРЄ.

«Ольга Скрипник представить доповідь КПГ про задокументовані випадки насильницьких зникнень серед цивільного населення внаслідок незаконного встановлення контролю Росії в Криму», - йдеться в повідомленні правозахисників.

Також делегатам ПАРЄ буде представлена інформація про нові політично мотивовані кримінальні справи, жертвами яких стали дев'ять громадян України, незаконно затриманих у справі українських диверсантів, і відомий український активіст Володимир Балух, позбавлений свободи за український прапор на даху його будинку.

У листопаді, Гаазький трибунал класифікував ситуацію в окупованому Криму як міжнародний військовий конфлікт між Україною та країною-агресором Росією.

Раніше повідомлялося, хто займе місце Савченко в ПАРЄ.

Нагадаємо, у 2017 році Росія не буде брати участь у пленарних засіданнях ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: