Аваков погодився передати частину функцій Нацполіціі Службі фінрозслідувань – Гройсман

Читать на русском
Служба фінансових розслідувань має бути засобом контролю, а не тиску. Здійснюваний майбутньою службою контроль має бути без штрафів і для результату.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков згоден на передачу низки повноважень Національної поліції Службі фінансових розслідувань, яку планують створити цього року.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час семінару, присвяченого розвитку інвестиційного та експортного потенціалу регіонів у понеділок у Києві, передає «Слово і Діло».

«Думаю, що в майбутньому, а точніше цьогоріч, ми створимо Службу фінансових розслідувань. Заберемо повноваження економічного контролю в Податкової міліції, яка буде ліквідована, в СБУ, в економічної служби Національної поліції, в Міністерства внутрішніх справ. Вже є позиція міністра внутрішніх справ, що він готовий цю функцію передати», – сказав прем'єр-міністр.

Глава уряду підкреслив, що новий орган має бути засобом контролю, а не тиску. Здійснюваний майбутньою службою контроль має бути «без штрафів і для результату, а не контролем заради штрафів».

Відзначимо, Аваков раніше заявляв, що вважає неприпустимим створення Фінансової поліції.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк також заявляв, що ліквідація податкової міліції була технічною помилкою, й пообіцяв найближчим часом ініціювати ухвалення закону про фінансову поліцію.

Нагадаємо, 24 листопада Олександр Данилюк заявив, що Служба фінансових розслідувань має з'явитися в Україні не пізніше ніж у 2017 році.

«Слово і Діло» зафіксувало 350 обіцянок прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 205 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 59%. Із повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: