МЕРТ переводить 70% дозвільних документів у електронну форму

Читать на русском
У плани МЕРТ входить скорочення кількості дозвільних документів, податкових, валютних, митних обмежень у паперовому вигляді не менш ніж на 70 відсотків.

Мінекономрозвитку готується перевести в електронну форму 70% документообігу в сфері видачі дозволів і ліцензій.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Зокрема, ми плануємо скорочувати кількість дозвільних документів, податкових, валютних, митних обмежень, перевести в електронну форму процесу отримання не менш ніж 70% дозволів та ліцензій. Продовжимо комплексний перегляд регуляторного поля», – сказав він.

За його словами, зараз у фокусі Кабміну перебувають приватизація, реформа української митниці, реформа енергетичного сектора, підвищення ефективності соціальної політики.

Як повідомлялося раніше, експорт з України на зовнішні ринки знизився на 8,7% за підсумками дев'яти місяців 2016 року й склав $32,3 млрд.

У МЕРТ назвали частку держави в економіці УкраїниЗа підсумками 9 місяців 2016 року державна частка в економіці України склала 16,3%, найбільше держава присутня в області наукової й технічної діяльності – 66%.

Падіння експорту позначається на балансі зовнішньої торгівлі, негативне сальдо якої за січень-жовтень 2016 року склало $2,1 млрд, в той час як за 10 місяців 2015 року позитивне сальдо склало $397,1 млн.

«Слово і Діло» зафіксувало 42 обіцянки першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, 25 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 60%. Із повним переліком обіцянок Кубіва можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: