Київський метрополітен перегляне графік руху поїздів через ціни на електроенергію

Читать на русском
Витрати київського метро на оплату електроенергії, згідно з фінансовим планом компанії на 2017 рік, збільшаться в 2,8 раза порівняно з 2016 роком – до 607,9 млн грн.

У 2017 році комунальне підприємство «Київський метрополітен» оптимізує графік руху поїздів і режим електропостачання на контактній мережі для роботи поїздів у непікові години.

Про це йдеться у відповіді на запит агентства УНІАН, передає «Слово і Діло».

Для скорочення витрат на електроенергію в 2017 році київський метрополітен оптимізує графік руху поїздів і режим електропостачання контактної мережі для роботи поїздів у непікові години. Також планується використовувати раціональні режими курсування поїздів, вести щодобовий автоматизований облік електроенергії, використовувати енергоощадні освітлювальні прилади, модернізувати вагони для впровадження асинхронного тягового приводу й регулювати роботу систем опалення залежно від погодних умов.

Очікуваний економічний ефект від впровадження вищезазначених заходів у 2017 році складе 10,7 млн ​​грн.

«Витрати на електроенергію в 2016 році склали 220,1 мільйона гривень. Проектом фінансового плану підприємства на 2017 рік передбачено споживання електроенергії на суму 607,9 мільйона гривень», – повідомили в прес-службі столичного метрополітену.

КМДА анонсувало будівництво пересадочних вузлів на Петрівці і ПодоліУ Києві побудують транспортні пересадочні вузли в Подільському і Оболонському районах, що сприятиме впорядкуванню проходу пасажирів до місць посадки-висадки.

Також наголошується, що в 2016 році компанія збільшила витрати на електроенергію порівняно з 2015 роком на 60,3% – до 220,1 млн грн.

На сьогодні частка витрат на електроенергію в загальному балансі витрат компанії становить 27%.

Як повідомлялося раніше, київський метрополітен оголосив тендер на реконструкцію фасаду та вестибюля станції «Лівобережна» за 25 мільйонів гривень.

У 2018 році влада Києва планує відкрити станцію метро «Львівська брама».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: