У штабі АТО сумніваються в розведенні військ у Станиці Луганській найближчим часом

Читать на русском
Спікер прес-центру штабу АТО сумнівається в тому, що розведення сил відбудеться сьогодні, 23 січня.

Спікер прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін сумнівається, що розведення війську районі Станиці Луганської відбудеться найближчим часом, оскільки обстріли з боку бойовиків відбуваються регулярно.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Повернення додому: ключові сценарії деокупації Донбасу в 2017 році2017 рік має стати визначальним у долі тимчасово окупованої частини Донбасу. Що робити далі, враховуючи фактор непрацюючих Мінських домовленостей?

«Якщо дивитися з точки зору того, які були домовленості та як поводяться бойовики, думаю, найближчим часом розведення армії в районі Станиці Луганської не буде, тому що, наприклад, вчора бойовики неодноразово вели вогонь по Станиці Луганській. Тому я не думаю, що сьогодні відбудеться розведення військ. Так само й протягом останніх трьох місяців ... Не було такого, щоб там 3-4 дні бойовики не вели вогонь по наших позиціях у районі Станиці Луганської», – сказав Матюхін.

Говорячи про те, коли конкретно відбудеться розведення військ, спікер сказав: «Ця домовленість порушена не вперше. Думаю, що мало хто вірив у те, що буде проведене розведення військ. Домовленість, скажімо, не дуже складна. Потрібно, щоб бойовики протягом хоча б одного тижня не вели вогонь у напрямку Станиці Луганської. Думаю, що говорити про розведення військ у напрямку Станиці Луганської поки не час».

21 вересня в Мінську була підписана рамкова угода про розведення сил і засобів на Донбасі. Відповідно до угоди, було здійснено розведення сил і засобів у Золотому та Петровському, однак ОБСЄ досі не має повного доступу до цих зон.

Раніше повідомлялося, що українська сторона наполягає на розведенні сил у Дебальцевому.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, населені пункти не належать до зони, з якої відводяться війська згідно з рамковим домовленостями Тристоронньої контактної групи про розведення сил у зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: