ОБСЄ: деякі селища Донбасу в критичних умовах виживання

Читать на русском
Перший заступник глави ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що деякі селища на Донбасі знаходяться в критичних умовах виживання.

Перший заступник глави ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що деякі селища на Донбасі знаходяться в критичних умовах виживання.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Ситуація дуже складна - немає світла і доступу до інших можливостей. Без світла немає можливості зарядити телефон, щоб спілкуватися і слухати новини, щоб розуміти, що відбувається. Постійний ризик обстрілу з важкої артилерії є», - розповів він.

«Обидва селища знаходяться на лінії розмежування, але Крута Балка контролюється українською армією, а Бетманово (раніше Червоний партизан) - сепаратистами», - додав Хуг.

Обмін, капітуляція чи війна: експерт назвав сценарії повернення ДонбасуПолітичний експерт розповів про можливості деокупації та плани повернути окуповані території Донбасу в Україну.

Він наполіг, що ОБСЄ буде продовжувати спостерігати за виконанням досягнутих домовленостей між сторонами.

«Саме час виконувати все те, про що домовилися. Немає часу на дискусії», - зазначив Олександр Хуг.

Раніше новий глава ОБСЄ і міністр закордонних справ Австрії пообіцяли розширити діяльність місії на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що місія ОБСЄ на Донбасі повинна працювати цілодобово, інакше вона не має сенсу. Напередодні, в ОБСЄ повідомили, що затишшя, яке спостерігалося на Донбасі протягом новорічних свят, змінилося загостренням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: