У Нацполіції констатували зростання злочинності в Києві в 2016 році

Читать на русском
У Національній поліції України розповіли про зростання злочинності в столиці минулого року.
Андрій Крищенко

У 2016 році в українській столиці злочинність зросла на 16% або до 73 тисяч злочинів, при цьому відсоток розкриття злочинів впав на 7%.

Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень».

«Це пов'язано з масштабним етапом реформи – переатестацією особового складу. Це, безумовно, значною мірою вплинуло на рівень злочинності в Києві. На жаль, зростання відбулося на 10 тисяч злочинів, до 73 тисяч. Ми зафіксували, це близько 16%. Але можу сказати, що це зростання відбулося за рахунок крадіжок, пограбувань. Якщо брати тяжкі злочини, такі як убивства, тяжкі тілесні, зґвалтування, вимагання, ДТП з постраждалими й летальним результатом, то тут відбулося деяке зниження, і я думаю, це добре», – сказав Крищенко.

Також він зазначив, що розкриття злочинів зменшилося на 7%. Щоправда, в другому півріччі відбулися істотні зміни – і збільшення розкриття злочинів, і зменшення злочинності.

Нагадаємо, раніше в МВС заявили про зниження загальних показників злочинності в Україні. Крім того, Кабінет міністрів ліквідував департамент із боротьби з наркозлочинністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: