Київські маршрутки в суботу піднімуть ціну проїзду

Читать на русском
У комунальній службі перевезень пояснили, що з 21 січня вартість проїзду підвищиться на 1 гривню в усіх приватних маршрутках столиці, які не встигли підняти ціни раніше.

У суботу, 21 січня, низка столичних маршрутних таксі підвищують вартість проїзду на 1 гривню.

Про це повідомляє видання «Сегодня», передає «Слово і Діло».

За результатами переговорів між керівництвом міста та представниками перевізників ухвалено спільне рішення, що із суботи подорожчає проїзд у всіх маршрутках на 1 гривню. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», – розповів начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтирь.

Користувачі в соціальних мережах оприлюднюють інформацію про те, що проїзд подорожчає до 6 гривень у маршрутках №205 (Індустріальний шляхопровід-Дарницька площа), №599 (вул. Митрополита Шептицького-метро «Харківська») та №421 (станція метро «Петрівка»-вул. Симиренка).

З 4 грн до 5 грн збільшиться вартість проїзду в маршрутці №566 (Лук'янівська площа-пр. Відрадний) і №569 (Лук'янівська площа-станція «Київ-Волинський»).

Перевізники пояснили підвищення вартості проїзду зростанням рівня мінімальної заробітної плати з початку року. Крім того, подорожчало паливо й ніхто не сксовував вимогу міської влади оновлювати автопарк і закуповувати екологічно чистий транспорт не нижчий за стандарт «Євро-4».

Рада ухвалила закон про впровадження е-квитка в громадському транспортіВерховна Рада України підтримала законопроект про впровадження електронного квитка в міському транспорті.

Водночас у КП «Київпастранс» запевнили, що в 39 маршрутах, якими управляє компанія, ціни на проїзд поки піднімати не будуть.

Хвиля підвищення вартості проїзду почалася з 5 грудня, коли в Києві зросла ціна проїзду відразу в декількох приміських маршрутках, низка міських перевізників у маршрутних таксі також підняли проїзд.

З 10 січня перевізники підвищили вартість проїзду в приміській маршрутці сполученням Васильків-Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: