Україна звинувачує Росію в створенні нової дивізії поблизу своїх кордонів

Читать на русском
Україна звинувачує Росію в порушенні Віденського документа через формування нової військової дивізії біля українського кордону.

Україна звинувачує Росію в порушенні Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки у зв'язку з формуванням нової військової дивізії біля державного кордону.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил на сторінці в Facebook.

«Російська Федерація порушила положення Віденського документа 2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки», – йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, його недотримання було підтверджено під час інспекції Україною, Канадою й Данією, проведеної на території Ростовської області (Росія) 16-19 січня.

«Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень ВД-2011 про надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ. Поблизу кордону з Україною формується 150-а мотострілецька дивізія, яка налічує понад 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії 10 січня 2017 року», – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі пояснили, чому проект «Стіна» призупиненийУ Державній прикордонній службі України розповіли, чому проект «Європейський вал» («Стіна») був призупинений.

Цей факт суперечить інформації, наданій Росією державам-учасницям Організації з безпеки і співробітництва в Європі в листопаді 2016 року.

Про результати інспекції у формі офіційного звіту планується поінформувати держави-учасниці ОБСЄ протягом 14 днів після завершення контрольного заходу.

Як повідомлялося раніше, РФ дала згоду на проведення Україною інспекції військових частин в одному з районів Ростовської області на площі близько 16 тис. кв. км. Інспекційна група здійснила наземний огляд територій та огляд місцевості з вертольота на предмет наявності або відсутності в безпосередній близькості від українського кордону російських військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: