ОБСЄ констатує загострення ситуації на Донбасі

Читать на русском
В ОБСЄ заявили, що затишшя, яке спостерігалося на Донбасі протягом новорічних свят, припинилося.

В ОБСЄ заявили, що затишшя, яке спостерігалося на Донбасі протягом новорічних свят, змінилося загостренням.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Після відносного затишшя в новорічний і різдвяний період, ті, хто вважає за краще загрозам і застосування сили знову підривають безпеку жителів Донецької і Луганської областей», - наголошується в спільній заяві представника ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Мартіна Сайдіка і голови СММ Ертугрула Апакана.

За словами Апакана, ситуація на Донбасі погіршується, сторони конфлікту порушують перемир'я, від чого страждають цивільні по обидва боки лінії розмежування.

Сайдік в свою чергу заявив, що Тристороння контактна група буде продовжувати намічену лінію, незважаючи на відсутність політичної волі сторін.

Згідно з домовленостями учасників Тристоронньої контактної групи, з 00:00 години 24 грудня 2016 в Донбасі мав діяти режим припинення вогню з метою утримання сторін конфлікту від обстрілів на період новорічних і різдвяних свят. Однак він неодноразово порушувався. Сторони конфлікту в обстрілі звинувачують один одного.

Нагадаємо, Себастьян Курц, який зараз головує в ОБСЄ, заявив про намір поширити роботу спостерігачів ОБСЄ на нічний час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: