Мінкульт знову буде тероризувати за мораль

Читать на русском
Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, згідно із законом про захист суспільної моралі, має встановлювати Мінкульт.

Міністерство культури України має намір затвердити персональний склад Експертної ради з питань захисту суспільної моралі з вироблення критеріїв визначення медійної продукції порнографічного характеру.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України, передає «Слово і Діло».

Таке рішення було ухвалено на нараді за участю представників Міністерства культури, керівників національних творчих спілок, а також представників Міністерства фінансів і Державного комітету телебачення і радіомовлення, повідомляє прес-служба відомства.

Закон «Про захист суспільної моралі» забороняє виробництво та обіг в Україні в будь-якій формі продукції порнографічного характеру. Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, має встановлювати Мінкульт.

На нараді в Мінкульті також розглядалися питання забезпечення громадського контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі творчими спілками.

«Міністерство культури розглядає необхідність розробити порядок фінансування діяльності творчих спілок, на які покладено здійснення цього контролю, адже вимагаючи здійснення цієї функції, ми маємо забезпечувати її здійснення», – повідомила перший заступник міністра культури Світлана Фоменко.

Нищук так і не відкрив обіцяний Український фонд культуриГлава Міністерства культури України Євген Нищук за 2016 рік так і не домігся створення Українського фонду культури.

Нагадаємо, 10 лютого 2015 Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду)», який передбачав ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу. 3 березня Президент України Петро Порошенко підписав цей закон. Для остаточної ліквідації НЕК потрібно було рішення Кабінету міністрів. 31 березня 2015 Кабмін звільнив голову НЕК Василя Костицького за власним бажанням. А 27 травня 2015 уряд ухвалив постанову про ліквідацію НЕК.

Ліквідації НЕК багато років домагалися медійні організації, які бачили в діяльності комісії прояви цензури.

Відзначимо, що перший віце-спікер Ірина Геращенко вважає за необхідне створити міжвідомчу групу, яка перевірятиме всіх, хто їде в Україну з концертами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: