Гаазький суд оприлюднив текст позову України проти Росії

Читать на русском
Міжнародний суд ООН в Гаазі опублікував повний текст позовних вимог України проти Російської Федерації.

Міжнародний суд ООН в Гаазі опублікував повний текст позовних вимог України проти Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Як відомо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконною агресії проти України.

У позові Україна стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконного збройного формування, які скоїли ряд актів тероризму на території України.

Крім того, в документі йдеться, що Російська Федерація порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, приймаючи участь в кампанії дискримінації щодо неросійських громад, які проживають на окупованій території Кримського півострова.

Україна також звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням ввести тимчасові заходи, спрямовані на запобігання продовження порушень прав людини з боку Російської Федерації протягом розгляду справи Судом по суті.

Нагадаємо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: