Україна в ПАРЄ наполягатиме на збереженні російських санкцій

Читать на русском
Делегація Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи наполягатиме на збереженні санкцій щодо Росії та російської делегації в ПАРЄ.

Делегація Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи наполягатиме на збереженні санкцій щодо Росії та російської делегації в ПАРЄ.

Про це «Укрінформу» розповів член української делегації, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Наше головне завдання – зберегти санкції, тому що ПАРЄ була першою міжнародною установою, яка наклала санкції на Росію, й потрібно нам цей фронт тримати», – розповів він.

Гончаренко нагадав, що російська делегація в ПАРЄ не має права голосу.

Україна вимагає відставки голови ПАРЄ через його зв'язки з КремлемУкраїнська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Коментуючи заяви російських депутатів щодо намірів бути присутніми в Страсбурзі на зимовій сесії ПАРЄ та планів брати участь у різних непленарних заходах, Гончаренко зауважив, що таким чином «вони намацують уже якийсь шлях до повернення».

Нагадаємо, зимова сесія ПАРЄ пройде з 23 до 27 січня.

Раніше повідомлялося, що Росія не братиме участь у пленарних засіданнях ПАРЄ цьогоріч, а ПАРЄ не відновить їй право голосу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: