У МЗС розповіли, хто представлятиме Україну в суді ООН

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ назвала компанію, яка буде представляти інтереси України в суді ООН з позовом проти Росії.

Інтереси України в Міжнародному суді ООН з позовом проти Росії буде представляти міжнародна юридична компанія Covington & Burling.

Про це в ефірі Еспресо.tv повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає «Слово і Діло».

За її словами, пошук юристів для захисту інтересів України в судових інстанціях почався ще у 2014 році.

Генсек ООН заявив про загрозу світовому порядкуГенеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що світовому порядку загрожує серйозна небезпека.

«Звичайно, наші можливості були дуже обмеженими, і вони і залишаються обмеженими, але ми отримали підтримку з боку уряду і змогли провести необхідне фінансування для того, щоб знайти юристів, для того, щоб працювати з найбільш професійними юристами», - сказала Зеркаль.

Також вона повідомила, що робота над зверненням України в Міжнародний суд ООН тривала більше 2,5 років. Попередньо з російською стороною відбувався обмін дипломатичними нотами, в яких було понад 60.

Також, за словами Зеркаль, з росіянами було проведено 5 раундів переговорів про фінансування тероризму, і три раунди переговорів щодо расової дискримінації.

Рік геополітичних викликів для України: головні тренди 2017 року на міжнародній ареніВ новому році очікуються тектонічні зміни у відносинах між основними геополітичними гравцями. Як ці події вплинуть на ситуацію в Україні та з яким багажем у зовнішній політиці ми стартуємо на початку 2017 року?

Covington & Burling є престижною міжнародною юридичною фірмою з офісами в Пекіні, Брюсселі, Лондоні, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Сан-Франциско, Сеулі, Шанхаї, Силіконовій долині і в Вашингтоні, округ Колумбія. Фірма консультує транснаціональні корпорації, а також веде судові процеси з проблем державної політики.

16 січня президент Петро Порошенко доручив МЗС передати позов у Міжнародний суд ООН у Гаазі про порушення Росією Конвенції ООН з протидії тероризму та Конвенції з ліквідації всіх форм расової дискримінації.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів зустріч з новим генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттеришем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: