Чиновники, призначені «згори», найчастіше роздають обіцянки навесні

Читать на русском
Політики, що працюють на виборних посадах, найчастіше роздають обіцянки в період із березня до травня.
Голова Миколаївської ОДА Олексій СавченкоФото: "НикВести"

Дослідження політичної активності українських політиків показало, що в чиновників, які обіймають виборні й невиборні посади, пікові періоди роздачі обіцянок відрізняються.

На відміну від депутатів Верховної Ради, які найчастіше обіцяють у вересні, прем'єр-міністр, інші члени уряду та голови обласних державних адміністрацій найбільш активні в цьому плані навесні, йдеться в дослідженні «Слова і Діла».

Зокрема, середньомісячні показники глав уряду за 2014-2016 роки зазвичай найвищі в березні (18 обіцянок за місяць), а також у квітні й травні (по 15 обіцянок щомісяця). Також 15 обіцянок, за статистикою, прем'єр-міністри дають у вересні. Підлеглі прем'єра в середньому найбільше зобов'язань озвучують у квітні (близько 79), березні (72) й травні (57).

Щодо голів обласних державних адміністрацій, то тут показники такі: 86 обіцянок у середньому припадають на квітень, 83 – на березень. Третім за кількістю обіцянок місяцем виявився січень (приблизно 71 обіцянка на місяць), що, ймовірно, пов'язано з розподілом на місцях коштів бюджету та складанням річних планів.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, які обіцянки політики протягом останніх років роздають у січні. Крім того, пропонуємо ознайомитися з рейтингами відповідальності членів уряду та губернаторів областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: