Червоний Хрест розширює масштаб операцій в Україні – Порошенко

Читать на русском
У 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Міжнародний комітет планує мобілізувати понад 60 мільйонів доларів США.

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір у 2017 році мобілізувати на гуманітарну діяльність в Україні понад $60 млн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України Петра Порошенка за підсумками його зустрічі з президентом МКЧХ Петером Маурером у Давосі.

«Петер Маурер поінформував, що в 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Міжнародний комітет планує мобілізувати понад 60 мільйонів доларів, а сама гуманітарна операція МККК в нашій країні стане однією з наймасштабніших операцій Комітету в світі», – заявив Президент.

Співрозмовники також обговорили широкий спектр питань, пов'язаних із наданням гуманітарної допомоги, в тому числі на непідконтрольних територіях України. Вони наголосили на важливості безперешкодного доступу МКЧХ до окупованих територій для проведення гуманітарної місії.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко обіцяє, що Червоний Хрест почне працювати в контактній групі найближчим часомСказано 20 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Співрозмовники домовилися про візит президента МКЧХ в Україну найближчим часом.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що не проти, щоб Товариство Червоного Хреста в Україні фінансувалося з його відомства.

Своєю чергою, Міністерство охорони здоров'я України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) з початку 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: