ОБСЄ працюватиме на Донбасі цілодобово – Курц

Читать на русском
Після візитів до Києва та Москви очільник МЗС Австрії, який нині головує в ОБСЄ, заявив про намір поширити роботу спостерігачів ОБСЄ на нічні години.

Після візитів до Києва та Москви очільник МЗС Австрії Себастьян Курц, який нині головує в ОБСЄ,заявив про намір поширити роботу спостерігачів ОБСЄ на нічні години.

Про це пише DW.com, повідомляє «Слово і Діло».

Курц розповів, що незабаром 700 спостерігачів СММ отримають додаткове технічне устаткування, а їхня місія в регіоні буде продовжена. При цьому австрійський міністр зазначив, що більшість зіткнень та перестрілок відбувається вночі, коли місія ОБСЄ не веде спостереження.

Крім того, після переговорів зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим Курц наголосив на вирішальній ролі Москви в розв'язанні конфліктів у Європі та на «величезній відповідальності» Росії у вирішенні військового конфлікту на Донбасі.

Голова ОБСЄ назвав пріоритетом конфлікт в УкраїніКонфлікт всередині і навколо України є пріоритетом для Австрії під час головування в ОБСЄ. Про це повідомив новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц.

«На мою думку, Москва тут несе дуже велику відповідальність, і вона має можливість зробити великий внесок у вирішення цього завдання», – сказав Курц.

Нагадаємо, найбільшою проблемою голова ОБСЄ вважає брак довіри між сторонами конфлікту, а також до західних посередників.

Зазначимо, раніше Курц висловив сумніви в тому, що ідея озброєної місії ОБСЄ на Донбасі може стати реальністю через брак підтримки серед країн-членів організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: