У НАЗК назвали повторну перевірку Лещенка помилкою

Читать на русском
У Національному агентстві з протидії корупції заявили, що нардепа Сергія Лещенка перевіряли помилково.

Заступник глави Нацагентства з протидії корупції Руслан Рябошапка заявив, що перевірка народного депутата Сергія Лещенка була ініційована помилково.

Як передає «Слово і Діло», про це Рябошапка написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ініціювання перевірки за фактом читання депутатом лекцій є помилкою.

«Законодавство дозволяє особам, уповноваженим на виконання функцій держави поєднувати посаду або мандат із здійсненням« викладацької діяльності», проте не визначає цього поняття», - повідомив Рябошапка.

Він додав, що викладацька діяльність Лещенка полягала в читанні лекцій, тобто мало на меті передачі знань студентам; здійснювалася в рамках навчального процесу (як спецкурс для студентів старших курсів на антикорупційну тематику); Відбувалася в приміщенні вищого навчального закладу, тобто за місцем навчального процесу. Цих ознак НАЗК досить для того, щоб кваліфікувати діяння як дозволену законом викладацьку діяльність.

«Я не бачу підстав вважати, що кейс з читанням лекцій студентам за 9 тис. грн є дійсно серйозним корупційним правопорушенням, загрозливим інтересам суспільства, а лектор є особою, яка свідомо і грубо порушує закон, за що до нього необхідно застосовувати жорсткі репресивні механізми з боку держави», - підсумував Рябошапка.

Нагадаємо, в минулому році НАЗК передало до Печерського районного суду Києва протокол про адміністративне правопорушення нардепа від БПП Сергія Лещенка при покупці квартири в Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: