Кримські музеї оскаржать повернення золота скіфів Україні

Читать на русском
Кримські музеї готують апеляцію щодо рішення Стокгольмського суду про повернення скіфського золота Україні.

Заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що кримські музеї готують апеляцію щодо рішення Стокгольмського суду про повернення скіфського золота Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.нет».

«Фактично, це повідомлення вже означає запуск процедури апеляції. Тепер у кримських музеїв є кілька тижнів для того, щоб вони подали в суд всі свої зауваження чи скарги на рішення окружного суду. Скільки їм фактично потрібно буде часу - поки невідомо, але згідно з процедурою у них є кілька тижнів», - уточнила заступник міністра.

Джепарова додала, що спочатку було важко сказати, чи готові кримські музеї подавати апеляцію, оскільки рішення окружного суду Амстердама було «безкомпромісним».

«Рішення було настільки безкомпромісним, що ми думали, що голландські захисники будуть радити їм (кримським музеям, - ред.) Не подавати на апеляцію, щоб не розтягувати процес. Ми припускали, що вони можуть вибрати цю тактику - просто вийти з процесу і визнати це рішення, тому що шансів на наступні перемоги в них мало. Тепер бачимо, що вони вибрали інший варіант», - уточнила вона.

Поки важко припустити, на чому базуватиметься захист кримських музеїв в апеляційному суді, додала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше міністр культури Росії Володимир Мединський заявив, що Мінкульт Російської Федерації не братиме участі в судовому процесі проти голландського музею з питання колекції скіфського золота, яку Нідерланди повернули Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: