В НБУ розповіли уряду, як уникнути валютно-курсових коливань на новорічні свята

Читать на русском
Рада НБУ рекомендувала уряду переглянути практику бюджетної експансії наприкінці року, щоб виключити валютно-курсові коливання напередодні та в процесі новорічних свят.
Глава ради НБУ Богдан Данилишин

Рада НБУ рекомендувала уряду й правлінню НБУ переглянути практику бюджетної експансії в кінці року, що здійснює значний негативний вплив на валютний курс в Україні.

Масштабні вливання гривні наприкінці грудня також призводять до макроекономічної нестабільності, ускладнюють проведення монетарної політики й призводить до втрат державних фінансів, пише на своїй сторінці в Facebook голова ради НБУ Богдан Данилишин, передає «Слово і Діло».

«Уряду також слід прислухатися до наших рекомендацій. Переконаний, що їх реалізація сприятиме відродженню довіри до банків, поверненню депозитів у банківському секторі, активізації кредитування, а значить, створить міцну основу для відновлення національної економіки», – зазначив він.

Експерт розповів, де не потрібно купувати долар під час валютних спекуляційНебанківські пункти обміну, іменовані в народі «собачими будами», є найбільш непривабливими в купівлі готівкової валюти, оскільки схильні завищувати обмінний курс через скасування податку з продажу валюти.

Як повідомлялося раніше, курс гривні зазнав тиску від надлишкової ліквідності на міжбанківському ринку, яку викинуло Міністерство фінансів України напередодні Нового року, а також від сезонного спадання ділової активності.

«Слово і Діло» зафіксувало 11 обіцянок голови ради НБУ Богдана Данилишина, 4 з яких він виконав. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: