Наглядову раду «ПриватБанку» очолив відомий фінансист із Туреччини

Читать на русском
У Міністерстві фінансів України розповіли, хто очолив наглядову раду ПриватБанку, та про його нового аудитора.

Головою наглядової ради націоналізованого «ПриватБанку» був обраний відомий фінансист із Туреччини Енгіна Акчакоча.

Таке рішення на першому засіданні було ухвалено наглядовою радою вчора, 17 січня, пише на своїй сторінці в Facebook міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Впевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано сьогодні головою ради, чудово впорається з новими обов'язками. Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі», – сказав Данилюк.

За його словами, новий склад наглядової ради ПБ є повністю незалежним. Міністр також додав, що рада обрала незалежного аудитора для підтвердження щорічної звітності.

Як відомо, один із найвідоміших фінансистів Туреччини Енгін Акчакоча під час фінансової кризи 2001 року був головним виконавчим директором Агентства з банківського регулювання та нагляду, а також Фонду страхування і збереження ощадних вкладів.

Нагадаємо, раніше Данилюк пообіцяв у стислі терміни сформувати правління та наглядову раду націоналізованого «ПриватБанку». Свою обіцянку він виконав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: