Китай профінансує відмову українських теплових станцій від вугілля «ЛНР» – Насалик

Читать на русском
На Зміївській ТЕС програма переобладнання двох блоків перебуває на фінальній стадії – блок 2 запустять на новому паливі 20 березня, блок 5 – наприкінці травня.

Уряд України планує перевести всі теплоелектростанції (ТЕС) ПАТ «Центренерго» з вугілля антрацитної групи на вугілля марки Г (газовий) із використанням кредитних коштів із Китаю.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик журналістам у Києві в середу, передає «Слово і Діло».

«Два дні тому була зустріч із Президентом щодо китайського кредиту ... Є два рішення: перше – направити 200 мільйонів доларів на закупівлю бурового обладнання для збільшення видобутку газу. Друге, й це підтримав прем'єр-міністр, – переобладнання «Центренерго» з вугілля марки А на Г, у тому числі Трипільської ТЕС», – сказав він.

На Зміївській ТЕС (Харківська обл.) програма переобладнання двох блоків уже перебуває на фінальній стадії – блок №2 планують запустити в роботу на новому паливі 20 березня, блок №5 – наприкінці травня. Вартість переобладнання одного блоку – 110-120 млн грн.

Як повідомлялося раніше, підконтрольна державі енергогенеруюча компанія «Центренерго» купує вугілля за межами України за ціною близько $62,5 за тонну.

«Слово і Діло» зафіксувало 27 обіцянок міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, з яких він виконав лише дві. З повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: