Курц: графік роботи спостерігачів ОБСЄ на Донбасі потрібно розширити

Читать на русском
Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив про потребу розширити графік діяльності спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив про потребу розширити графік діяльності спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Про це пише видання DW, повідомляє «Слово і Діло».

На свята в зоні АТО бойовики порушували «режим тиші» у всіх гарячих точках – ОБСЄВ зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі під час зимових свят зберігався високий рівень насильства. Спостерігачі фіксували порушення режиму тиші у всіх відомих гарячих точках.

«Жителі на сході України розповідають, що коли спостерігачі йдуть, то починається стрілянина. Зокрема, це відбувається вночі. Через це необхідно краще технічно устаткувати спостережну місію та продовжити час, коли відбувається процес спостереження, щоб зробити все можливе для дотримання перемир'я», – повідомив Курц.

Крім того, австрійський міністр зазначив, що, на його думку, проблема з недотриманням перемир'я полягає в браку довіри між Києвом та Москвою.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко зустрівся з головою ОБСЄ Себастьяном Курцом. Раніше новообраний очільник організації говорив, що ОБСЄ відмовляється відправляти збройну місію на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: