Близько 75% переселенців не повернуться на звільнений Донбас – Тука

Читать на русском
75 відсотків переселенців уже не повернуться на звільнену територію Донбасу. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.
Георгій Тука

75% переселенців уже не повернуться на звільнену територію Донбасу.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише «Слово і Діло».

«Згідно з опитуваннями, близько 75% переселенців уже не повернуться на звільнену територію. З кожним днем таких людей ставатиме лише більше, а не менше. Показник соціального зрізу населення, яке буде проживати на звільнених територіях, буде дуже великою проблемою для України. З одного боку, це буде концентрація неймовірної кількості пенсіонерів, а з іншого – велика кількість деморалізованих людей», – розповів Тука.

Кремль «здасть» Донбас протягом півтора років – ТукаЄ всі ознаки того, що Росія не збирається утримувати окуповану частину Донбасу довше, ніж до середини 2018 року.

Він вважає, що проблема, з якою зіткнеться Україна, буде набагато серйознішою й жорсткішою.

«Набагато небезпечніше, ніж відновлення якихось зруйнованих заводів на Донбасі, зруйнованих шахт. Тому що відновити людський потенціал буде практично неможливо. Більша частина інтелектуальної еліти, активного бізнесу вже давно залишила цю територію», – зазначив Тука.

За його словами, те, що Росія виведе свої воєнізовані формування, зовсім не означає, що вона відмовиться від ідеї реалізовувати свої плани невійськовим шляхом. «І далі будуть спостерігатися інформаційні вкидання, розроблятися спеціальні програми, щоб викликати стан нестабільності», – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажки «ДНР» та «ЛНР» приїхали до окупованого Криму, а нардеп Надія Савченко запропонувала віддати Крим Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: