У Сирії 700 тисяч людей живуть у блокаді – ООН

Читать на русском
В Організації Об'єднаних Націй заявляють, що близько 700 тисяч сирійців живуть в умовах облоги.

В Організації Об'єднаних Націй заявляють, що близько 700 тисяч сирійців живуть в умовах облоги, з них близько 300 тисяч дітей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Глави гуманітарних організацій ООН закликали сторони сирійського конфлікту забезпечити негайний, безперешкодний і безпечний доступ до сімей з дітьми, які позбавлені будь-якої допомоги.

«На сьогодні в Сирії - 15 районів в облозі, в яких проживають 700 тисяч чоловік, в тому числі приблизно 300 тисяч дітей. Близько п'яти мільйонів сирійців, в тому числі два мільйони дітей, які живуть у віддалених районах, куди дуже складно доставити гуманітарну допомогу через збройні зіткнення що тривають, відсутність безпеки і обмеження на пересування», - йдеться в заяві глав організацій ООН.

«Ми, зокрема, все міжнародне співтовариство, не повинні мовчки спостерігати за тим, як сторони конфлікту, як і раніше позбавляють людей їжі, води і медикаментів і використовують цю тактику в якості знаряддя ведення війни», - додали представники ООН.

Вони також підкреслили, що в тяжкому становищі опинилися діти, які страждають від недоїдання, обезводнення, діарейних та інших інфекційних захворювань. Багато неповнолітніх сирійців потребують психологічної допомоги.

Нагадаємо, раніше Організація Об'єднаних Націй констатіровалат труднощі з доставкою гуманітарної допомоги жителям Сирії, незважаючи на перемир'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: